Grekisk kött- och lökgryta
annagl
annagl

Grekisk kött- och lökgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 0.7 kg Högrev
  • 0.7 st Gul lök
  • 2.7 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 0.2 g Lagerblad
  • 1 tsk Svartpeppar Hel
  • 0.7 st Kanel Hel
  • 1.3 st Nejlikor
  • 250 g Krossade Tomater
  • 0.7 dl Olivolja
  • 0.7 L Matlagningsvin Rött
  • 0.7 dl Vitvinsvinäger
  • 1 krm Salt Fint
  • Tillbehör
  • 800 g Klyftpotatis Fryst

Beskrivning

    Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja.

    Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Tillsätt vinet och vinägern, samt rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.

    Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte: häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till.

    Servera med klyftpotatis.

    https://www.mathem.se/recept/grekisk-kott--och-lokgryta

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.