Grundrecept biffar/köttbullar
Alissa Nyberg
Alissa Nyberg

Grundrecept biffar/köttbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 800 g blandfärs eller nötfärs
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk socker
  • 5 msk smör, margarin eller olja till stekning

Beskrivning

    -Skala och hacka löken. Stek den mjuk i matfettet och låt kallna.

    -Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.

    -Blanda färsen med salt. Rör ner ägg, peppar och socker.

    -Blanda löken med ströbrödsblandningen och rör ner den i färsen.

    -Rulla färsen till köttbullar eller forma till biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek dem i omgångar i en stekpanna med matfett.

    Servera med till exempel kokt potatis eller potatismos, gräddsås och inlagd gurka.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.