Blanda alla ingredienser i en köksmaskin ca 2 minuter långsamt. Öka hastigheten och knåda degen ca 5-6 minuter. Lägg degen i en skål och täck med plast och låt jäsa ca 30 minuter. Dela upp degen i 60 grams bitar och rulla ut lussekatter. Lägg på plåt och låt jäsa ca 1 ½ timme till 2 timmar. Sätt in i ugn på 220 grader och baka i ca 6-7 minuter. Tag ut och pensla med ett ägg.
Av: Håkan Johansson, världsmästare i bakning och "World baker of the year 2015".
Välj gärna laxens stjärtbitar så slipper du ben. Börja med att frysa in laxfiléerna, minst ett dygn. Häll på salt- och sockerblandningen samt dillen innan den tinat helt
Ingredienser 5 dl fingervarmt vatten 1 dl mjölk (3%) 25 g jäst (1/2 paket) 2 tsk salt 1 msk honung 12 1/2 dl vetemjöl eller tar du 1 1/2 dl grahamsmjöl + 11 dl vetemjöl som jag gjorde när jag bakade det senast knappt 1/2 dl mjöl till utbakningen
Vårens godaste lammrätt och bästa vinet till. Smaklig måltid. FOTO. Håkan Larsson En underbar rätt, med lamm i sällskap med mild, fint rostad selleri och stinget från picklade morötter
Här om helgen, vilket är svårt att definiera exakt när det kan ha varit, bläddrade vi i boken Lördagkväll av Håkan Larsson och gick all in när det gällde hans komposition
Saffransdeg med kesellaIngredienser. Det är faktiskt hög tid att tänka på julbaket nu tycker jag iallafall, allt för att slippa stå med det i sista minuten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.