1) Smält smöret, vänd ner vatten, mjölk och värm till 37 grader.
2) Smula ner jästen i vätskan och rör tills den löst sig.
3) Vispa ägget.
4) Ta fram hushållsassistenten och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt jästvätskan och det vispade ägget.
5) Låt knåda i cirka 10 minuter med degblandare. Dubbla tiden om du kör för hand.
6) Täck bunken med plastfolie och jäs till dubbel storlek (ca 1-2 h).
7) Ta ut degen och dela i 10 bitar. Forma till bullar, lägg på en plåt och platta till lätt med handen.
8) Täck med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 h).
9) Grädda på 200 grader i cirka 13-15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
10) Låt bröden svalna något och lägg sedan hamburgerbröden i en plastpåse så blir de riktigt mjuka. Bröden går bra att frysa.
Jag kommer ihåg helgen efter att dottern fick sina allergidiagnoser (spannmål, soja och mjölkallergi) - vi skulle iväg med småkillarnas dagis och ha en familjedag med korvgrillning och lekar
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt, salt, socker och olja. Tillsätt mjölet, men inte allt på en gång, har mätt på ett ungefär hur mycket mjöl jag använde så prova er fram, arbeta degen ca 5 minuter med maskin
Hemmagjorda hamburgerbröd. Skönt med lördag =) Idag har vi bakat hamburgerbröd här hemma eftersom vi hittade en bit högrev i frysen som vi bestämde oss för att göra hamburgare av
I Fredags så bakades det hamburgerbröd här hemma och jag erkänner, det är första gången jag gör hamburgerbröd men alla är vi nybörjare någon gång eller hur
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl
Hemgjorda hamburgerbröd fixar du enkelt själv. Det är inte svårare än att baka ett gäng frallor och jag lovar att dina egna hamburgerbröd blir mycket godare än vilket märke som helst som du kan köpa i mataffären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.