HAMBURGERBRÖD
Tobbe Sedin
Tobbe Sedin

HAMBURGERBRÖD

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 DL VATTEN
  • 0,5 DL MJÖLK
  • 1/4 PKT JÄST
  • 2 MSK STRÖSOCKER
  • 2 TSK SALT
  • 1 MEDELSTORT ÄGG
  • 40 G SMÖR (CA 2 MSK)
  • 525 G VETEMJÖL SPECIAL (CA 8,5 DL)

Beskrivning

    1) Smält smöret, vänd ner vatten, mjölk och värm till 37 grader.
    2) Smula ner jästen i vätskan och rör tills den löst sig.
    3) Vispa ägget.
    4) Ta fram hushållsassistenten och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt jästvätskan och det vispade ägget.
    5) Låt knåda i cirka 10 minuter med degblandare. Dubbla tiden om du kör för hand.
    6) Täck bunken med plastfolie och jäs till dubbel storlek (ca 1-2 h).
    7) Ta ut degen och dela i 10 bitar. Forma till bullar, lägg på en plåt och platta till lätt med handen.
    8) Täck med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 h).
    9) Grädda på 200 grader i cirka 13-15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
    10) Låt bröden svalna något och lägg sedan hamburgerbröden i en plastpåse så blir de riktigt mjuka. Bröden går bra att frysa.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.