Hasselnötstårta med choklad och mockagrädde
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Hasselnötstårta med choklad och mockagrädde

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Receptet är beräknat till en enkel botten. Om tårtan ska monteras i lager dubbla receptet på bottnen. Chokladgrädden får ökas på 1,5.
  • Botten
  • 200 g hasselnötter
  • 2 stora ägg
  • 2 dl socker
  • Chokladgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kallt starkt kaffe eller 1 msk vatten och 1 tsk snabbkaffepulver
  • 2 msk chokladpulver eller kakao
  • ev strösocker
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • eller säsongens bär och frukter

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Mal nötterna i en mandelkvarn.
    Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    Rör ner nötterna.
    Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm, eller en liten
    springform 20 cm i diameter.
    Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    Prova med en sticka, kakan ska vara torr i mitten.
    Stjälp upp kakan och låt den kallna.
    Vispa grädden. Smaksätt med kaffe och chokladpulver/kakao.
    Bred grädden över kakan.
    Hyvla över mörk choklad eller garnera med frukt och bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.