Havets wallenbergare med potatispuré och skirat smör!
Martin Billberg
Martin Billberg

Havets wallenbergare med potatispuré och skirat smör!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 350 g torskfärs
  • 250 g laxfärs
  • 1 röd chili
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 2 ägg
  • 1 l grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 350 g smör
  • 1 kg mjölig potatis

Beskrivning

    •Lägg färsen i en skål
    •Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök
    •Blanda resterande ingredienser och cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar)
    •Bryn dem i rikligt med smör tills dem är gyllenbruna
    •Avsluta i ugnen på 160 ° tills dem har en inre temperatur på 63 grader (cirka 15 minuter)
    ------------------------------
    •Koka potatisen
    •Sila och låt den ånga av någon minut
    •Krossa och vispa ner mjölk, grädde och smör tills du fått ett fluffigt mos.

    Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.