Havets wallenbergare med potatispuré och skirat smör!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
350 g
torskfärs
250 g
laxfärs
1 röd
chili
1 knippe
dill
1 knippe
gräslök
2
ägg
1 l
grädde
1 dl
mjölk
2 dl
ströbröd
1/2 tsk
salt
350 g
smör
1 kg
mjölig potatis
Beskrivning
•Lägg färsen i en skål
•Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök
•Blanda resterande ingredienser och cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar)
•Bryn dem i rikligt med smör tills dem är gyllenbruna
•Avsluta i ugnen på 160 ° tills dem har en inre temperatur på 63 grader (cirka 15 minuter)
------------------------------
•Koka potatisen
•Sila och låt den ånga av någon minut
•Krossa och vispa ner mjölk, grädde och smör tills du fått ett fluffigt mos.
De serverade Wallenbergaremed ärtpuré, rårörda lingon, potatispuréochskirat smör. Potatispurén var smörigt gräddigt underbar, och saknade alla fett- och kolhydratspärrar som gör allt så tråkigt
Blanda sedan kalvfärsen med äggulor och grädde. Mixa kalvfärsen med salt i en matberedare med S-kniv. Koka mjuk i lättsaltat vatten, häll av i durkslag och sedan tillbaka till kastrullen och låt ånga av på plattan på låg värme
Mixa kalvfärsen med kryddblandningen och saltet. Vilket som är originalet eller inte är kanske svårt att svara på men med hela ägg blir biffarna lite fluffigare med sufflékänsla
Förväll spenaten i kokande vatten i en minut, skölj med kallt vatten och krama ur all vätska. Börja med en del, kör den genom pastamaskinens bredaste inställning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.