Hemgjord chorizo
weronica nordin
weronica nordin

Hemgjord chorizo

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ca 30 korvar
  • 3 paket bacon
  • 1,3 kg fläskkarré
  • 1,1 kg nötbitar
  • 2 msk salt
  • Kryddblandning
  • 1 burk oregano
  • 1/3 burk lökpulver
  • 1/3 burk chilipulver
  • Färskmald vitpeppar
  • Fjälster 30-32 mm eller 32-34 mm

Beskrivning

    Bra att veta: Smeten får aldrig bli varmare än +4 grader. Om smeten blir för varm skiljer sig fettet från proteinerna och konsistensen blir sämre. Därför ska du låta köttet vara halvfruset och köttkvarnen riktigt kall när du börjar. Låt också bunken ligga i frysen en stund innan du börjar.

    Gör så här
    1. Blanda kryddorna till kryddblandningen väl.
    2. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Mal kött och bacon i en köttkvarn och blanda ned kryddblandningen.
    3. Blanda länge! Det är bättre att blanda för hand än i matberedare för att smeten inte ska bli för varm. Till slut ska du kunna lyfta smeten utan att den lossnar från fingarna när du lyfter handen.
    4. Lägg smeten i korvstopparen. Trä fjälster på korvhornet och fyll tills all smet är använd.
    5. Bestäm hur långa korvarna ska vara. Du kan antingen knyta snören eller nypa till med fingrarna och snurra vid önskad längd.

    Tillagning: Stek korvarna i smör i en stekpanna när det är dags för servering.

    Hållbarhet för färsk/ otillagad korv: 2-3 dagar i kyl, 3-6 månader i frys.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.