Dela vaniljstången i 2 delar på längden, lämna spetsen på ena änden kvar.
Häll i en eller flera rena flaskor eller burkar.
Om vaniljstången är för lång för flaskan/burken, skär i hälften eller tredjedelar efter behov.
Fyll flaskan med vodka eller bourbon och fäst toppen på flaskan.
Märk flaskan och skaka kraftigt.
Förvara på en sval, mörk plats i minst en månad, skaka en gång i veckan.
Ju längre vaniljextraktet drar, desto mörkare och intensivare blir vaniljsmaken och doften.
Titta på innehållsförteckningen och näringsinnehållet så får ni se. Det absurda i detta inser man snabbt om man funderar på hur länge det funnits barnmat på burk och hur länge barn funnits och ätit och vuxit upp utan att dö av matförgiftning i särskilt stor utsträckning
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott receptpå pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Så idag färdigställde jag kakreceptet och provade att göra lite olika varianter. Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Jag har fått en hel del frågor på hur jag gjorde den men jag var inte riktigt nöjd med det tidigare receptet så nu var det dags att laborera lite till… o dessutom hade vi ingen lunch så det var lägligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.