Het linsgryta med vegetarisk pytt
krillesten
krillesten

Het linsgryta med vegetarisk pytt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 1 st gul paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl röda linser
  • 1 msk garam masala
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 380 g kikärtor
  • salt
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk spiskummin

Beskrivning

    775 kcal /portion

    Gryta: Skala och hacka löken. Skiva chilin tunt. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

    Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta eller kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt linser och garam masala och fräs ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt buljong, tomatkross och vinäger och låt sjuda ca 20 minuter tills linserna är mjuka.

    Häll kikärtorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt det bli varmt. Smaka av med salt.

    Stek pytten i olivoljan i en stekpanna på medelvärme tillsammans med spiskummin tills den är mjuk. Smaka av med salt.

    Servera linsgrytan med den stekta pytten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.