Grädda Janssonsfrestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter. Janssonsfrestelse på Per Morbergs vis. Du behöver1 kg potatis av mjölig sort2 st gula lökar250 g ansjovisfiléAnsjovisspad från en av burkarna3 dl vispgrädde1 dl mjölk2 msk ströbrödSmörGör såhärVärm ugnen till 225 grader
Igår gjorde jag en Janssonsfrestelse med rättika istället för potatis. Janssonsfrestelse 4port. Den blev riktigt god, kommer att hamna på julbordet nästa gång
Janssonsfrestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt. Janssons med den mjölig potatis blev bara mosig i mitten samtidigt som den inte blev nämnvärt mer krämig
Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfektafrestelsen
Eller använd Arlas fiffiga spraysmör som är som gjort för JanssonsFrestelse. 3 msk ströbröd*Halvera och skiva löken och fräs den i ordentligt med smör i en stekpanna på låg temperatur. Har du varmluftsugn bör temperaturen ligga på cirka 180-200°C
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.