Janssons frestelse Per moberg
catrineyngbro
catrineyngbro

Janssons frestelse Per moberg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • fast potatis 1.5 kg
  • stora gula lökar 3 st
  • smör till stekning 2 msk
  • ansjovisfiléer, à 125g 2-3 burkar
  • vispgrädde 4 dl
  • mjölk 2 dl
  • spadet från en anjovisburk
  • ströbröd 2 msk
  • smör 3 msk

Beskrivning

    mer

    120 min Fisk 8 port.
    Skriv ut
    Spara
    Gilla (5) Inköpslista
    Gör så här
    1
    Börja med att värma ugnen till 200°C.

    2
    Skala potatisen och skär den i strimlor. Skiva sedan löken tunt.

    3
    Stek den skivade löken mjuk i smör på låg värme.

    4
    Smörj en ugnsform och börja med att varva potatis, lök och ansjovis (spara spadet från en av burkarna). Avsluta varvningen med potatis på toppen.

    5
    Koka upp grädden blandad med mjölken. Häll gräddmjölken och ansjovisspadet över ugnsformen.

    6
    Strö över ströbrödet och klicka på smör.

    7
    Grädda Janssons frestelsen i nedre delen av ugnen i 60-90 minuter. Lägg på aluminiumfolie om den får för mycket färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.