Jennys Matblogg  Kolapannacotta med nutellabotten
catrineyngbro
catrineyngbro

Jennys Matblogg Kolapannacotta med nutellabotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kondenserad mjölk är det i denna pannacottan – det är alltså den som gör kolasmaken. Finns att köpa i alla matbutiker, står bland bakprodukterna eller bland de internationella varorna.
  •  
  • Det här behöver du till 8- 10 stycken portioner
  • 1 dl rumsvarm nutella
  • 1 burk med kondenserad mjölk sötad (cirka 400 gram)
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 st gelatinblad
  • 2 nypor flingsalt.

Beskrivning

    Gör så här:
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
    Värm upp grädde & kondenserad mjölk tillsammans i en kastrull – den ska inte koka men bli het. Krama ut gelatinbladen och vänd ner i grädd/mjölken rör ner den så att den blandas väl och löses upp. Ställ av från plattan, rör ner saltet och ta fram de små glasen/ burkarna du ska fylla efterrätten med. Nutellan kan bli hård i kylskåpet, så värm den eventuellt för att bli lättare att jobba med. Fyll glasen med en msk eller par av nutellan, höll försiktigt ner pannacottan i glasen och ställ kallt i fyra timmar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.