1. Sätt ugnen på 175°.
2. Koka den rivna kålen och morötterna mjuka i vatten.
3. Bryn köttfärsen och löken i lite olivolja/smör.
4. Blanda samtliga ingredienser i en ugnsform och krydda med salt, peppar och timjan.
5. Häll över crème fraiche och blanda igen.
6. Grädda i ugnen i 35 minuter. Servera med rårörda lingon. (1 dl ingon + 1 tsk honung)
Denna rätt kräver rikligt med salt. Smaka av innan den åker in i ugnen.
Har gjort något liknande med kycklingfärs (efter min bloggkollega Pias recept här) för längesedan men testade den här gången med att ”hetta upp” nötfärs istället
Nötfärsmed wokgrönsaker och ljus fiberpasta med en gnutta smak av kanel. Annars har jag under dagen hunnit med ett helt ok mag-/axelpass, städat lite, pluggat och tagit det lugnt
Gjorde en enorm sats kållåda till dagis idag. Hackade kålen och lökarna och rev morötterna och lade alltsammans i två kastruller med vatten i samt alla kryddor
Gjorde två kållådor ikgår, en med ris och sirap och sen en som lämpar sig för lchf. Båda blev jättegoda, barnen åt sin med god aptit och jag njöt av min
byter ut kycklingen mednötfärs. tärnad potatis med krossade vitlök och lagerblad med örtsalt. Jag började med att tillaga blomkåls kompott, sen kokade jag en laddning (1kg). Nötfärsen stekte jag 900gr sen fördelade i 5 portioner eller så väger 180gr rå. nötfärs ca 140gr stekt. 180gr nötfärs (140gr stekt). 180gr nötfärs (140gr stekt)
Börja med att göra såsen. Koka ihop något och smaka av med salt och peppar. Varva sedan såsen med mozzarella, riven parmesanost och torkade lasagneplattor
Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och lägg dem på en tallrik med ströbröd. Jag stekte dem tills de hade fått fin färg och lät dem sedan steka klart i ugnen medan jag gjorde moset och såsen
Denna gång blev det chilikryddad nötfärsmed grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vit örtdressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.