Köttfärsbiffar i panna med svampsås Posted on 05/05/2021 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Köttfärsbiffar i panna med svampsås Posted on 05/05/2021 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 1 schalottenlök
  • 2 skivor bacon, avrunnen (3 SP)
  • 200 g svamp (kantareller, champinjoner)
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 msk smör, Milda Culiness (7 SP)
  • 2 msk vetemjöl (2 SP)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
  • salt
  • peppar
  • timjan
  • 400 g nötfärs 5% (9 SP)
  • 1 gul lök
  • 2 msk chilisås (1 SP)
  • 1 tsk timjan
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör (lägg till SP för det matfett du tillsätter)
  • plommontomater
  • 2½ dl okokt mathavre
  • broccolibuketter
  • Totalt blir det 11 SP/port.

Beskrivning

    Skala och hacka löken till såsen.
    Skiva baconen i smala strimlor.
    Fräs lök och bacon i smöret i en kastrull tills löken är mjuk.
    Tillsätt svampen och fortsätt fräsa tills vätskan är klar.
    Strö över mjöl och späd med matlagningsgrädden under omrörning.
    Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar och timjan.

    Skala och hacka löken fint.
    Blanda gul lök, färs, chilisås, timjan, ägg, salt och svartpeppar till en jämn smet.
    Hetta upp smöret i en stekpanna.
    Platta ut färsen i pannan till en stor biff.
    Sänk värmen något och stek den i cirka 3 min.
    Dela biffen i fyra delar.
    Vänd dem och stek färdigt på andra sidan i 3 min.
    Häll såsen i pannan mellan biffarna och låt den bli varm.
    Strö över lite färsk timjan och garnera med bladpersilja och en tomat.
    Servera biffarna med små plommontomater, kokt mathavre och broccolibuketter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.