Köttfärsbiffar i panna med svampsås Posted on 05/05/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1
schalottenlök
2 skivor
bacon, avrunnen (3 SP)
200 g
svamp (kantareller, champinjoner)
1 tsk
tomatpuré
2 msk
smör, Milda Culiness (7 SP)
2 msk
vetemjöl (2 SP)
3 dl
vatten
1 dl
matlagningsgrädde 13% (7 SP)
salt
peppar
timjan
400 g
nötfärs 5% (9 SP)
1 gul
lök
2 msk
chilisås (1 SP)
1 tsk
timjan
1
ägg
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
smör (lägg till SP för det matfett du tillsätter)
plommontomater
2½ dl
okokt mathavre
broccolibuketter
Totalt blir det 11 SP/port.
Beskrivning
Skala och hacka löken till såsen.
Skiva baconen i smala strimlor.
Fräs lök och bacon i smöret i en kastrull tills löken är mjuk.
Tillsätt svampen och fortsätt fräsa tills vätskan är klar.
Strö över mjöl och späd med matlagningsgrädden under omrörning.
Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar och timjan.
Skala och hacka löken fint.
Blanda gul lök, färs, chilisås, timjan, ägg, salt och svartpeppar till en jämn smet.
Hetta upp smöret i en stekpanna.
Platta ut färsen i pannan till en stor biff.
Sänk värmen något och stek den i cirka 3 min.
Dela biffen i fyra delar.
Vänd dem och stek färdigt på andra sidan i 3 min.
Häll såsen i pannan mellan biffarna och låt den bli varm.
Strö över lite färsk timjan och garnera med bladpersilja och en tomat.
Servera biffarna med små plommontomater, kokt mathavre och broccolibuketter.
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär iskivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.