Sätt ugnen på 175° C och ta fram en form. Smörj ett bakplåtspapper till formen. Vispa ihop kokosolja och kokossocker med elvisp. Häll i kardemummakrydda och bananen i smeten. Fortsätt vispa till en smet. Blanda i mjöl, bakpulver, mjölk och vaniljpulver. Vänd ihop till en slät smet. Häll den i formen. Skala äpplen och skiva till klyftor. Lägg i en skål och strö över kanel. Vänd runt så äppelklyftorna blir täckta av kanel. Placera ut klyftorna på kaksmeten i formen och tryck ner lite. Ställ formen långt ner i ugnen och grädda i ca 50 – 60 min. Ta sedan ut och låt svalna. Servera och njut!
I förrgår påbörjades tårtbaket till födelsedagsbarnet. En överraskning tårta som skulle färdas ett par hundra kilometer med tåg och en resveska som reskamrat
Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor. Då är det lätt att göra kardemummakakan till en liten tårtbit med en klick Crème Fraiche, röda och svarta Vinbär och Hallon
vispgrädde Kladdkaka deluxe. Kladdkaka deluxe. 2017-03-12, 19. 33. Söndagar jobbar dag för mig som vanligt, dock lite kortare, så man hinner känna av att helgen är här ändå, mysigt att få känna doften av nybakat & lite smaskens
. Nu när ni är som mest trötta på choklad, kola och julgodis kommer jag med ytterligare ett recept, inte jättebra tajming men jag tänkte att jag lägger ut receptet på denna lättbakade radiokaka innan jag glömmer det
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Vi fick fikafrämmande igår, av mamma och pappa, så då bakade jag en gammal favorit, kardemummakaka. Dessutom fick det följa med några bitar till jobbet, eftersom jag har börjat skämma bort jobbarkompisarna med fika ibland på våra måndagsmöten
Och så har jag bakat en kardemummakaka hastigt och lustigt då mormor och morfar kom på besök i kusinlandet och hjälpte till att sätta IKEA-lampor på plats
Det här inlägget blir kanske lite OT eftersom bloggen främst handlar om söta bakverk. men faktum är att jag faktiskt bakar ganska mycket bröd också, helst surdegsbröd (Och japp, jag dricker gärna latte och är lite lätt miljömupp om någon har nån fördom de skulle vilja ha bekräftad
En mjuk kaka som jag älskar är en kardemummakaka från min första bok. Kardemummakaka är också ett väldigt fint substitut för kanelbullar (eller kanske snarare kardemummabullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.