Men som tur är så håller sig Kirskålen enbart där. Ingredienser7,5 dl kirskål1 dl löktravflera dl olivolja2 nävar finriven Parmesanost1 dl solroskärnorsaltMixa alla ingredienser och späd med olja till önskad konsistens. 7,5 dl kirskål
Hacka de avsköljda kirskålsbladen grovt, och tillsätt de och sockret i kastrullen. Se till att all kirskålen blir ordentligt slak under några minuters stekning i kastrullen
Ingredienser2 dl frysta gröna ärtor1 päron3 stora nävar kirskål1/2 msk limejuice1 avokado2–3 dl vattenGör så härMixa kirskål med 2 dl vatten i en mixer. 3 stora nävar kirskål
Häll försiktigt ner kirskålen i lammgrytan och rör ner den emellanåt. Skölj och grovhacka kirskålen, lägg kirskålen i en gryta och salta lite mellan lagren i väntan på att grytan kokat i 30 minuter. Lägg till 1-2 sockerbitar för att ta udden av det beska från kirskålen. 1 kg kirskål
Tillsätt sköljd och hackad kirskål, strimlad paprika, spiskummin, kardemumma och sambal oelek. 5 l kirskål, färsk (eller ca 250 g fryst spenat, för 4 port)