Kladdig kladdkaka
eliselanesjo
eliselanesjo

Kladdig kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 vetemjöl
  • 1 krm salt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
    3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
    4. Vispa ihop ägg och socker ( använd ej elvisp)
    5. Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningen.
    6. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen.
    7. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter ( öka eller minska vid behov beroende hur kladdig du vill ha den)
    8. Ta ut kladdkakan och låt svalna.
    9. Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde och färska bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.