Smält smöret och vänd ned det sist när de hunnit svalna. Vispa kikärtsspadet med sockret tills det blir vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned.
Vi har faktiskt firat Alla Hjärtans Dag redan i helgen eftersom jag skulle jobba ikväll, i lördags efter mello och barnen lagt sig festade vi loss på Heta räkor med habanero och vitlök, och Gratinerade grönmusslor med basilikasmör (Mattias köpt frysta, recept på förpackningen) och så bröd att doppa i spadet
Servera med med sylt, den gräddersättning du tål eller varför inte med hemmagjord chokladsås. Våfflor på lov, helger och ledigheter är ett snabbt fixat och uppskattat mellanmål
Jag förstår om det låter hemskt i vissa öron, men de är så klart alkoholfria. För man tröttnar tillslut på att sippa mineralvatten på fester (tycker inte om läsk) och det finns få alkoholfria vin som är goda
Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen
Varför måste man få till en speciell dag för att visa varandra uppskattning frågar jag mig. Fast jag är ju likadan , och tycker att det faktiskt att det här med Alla Hjärtans dag är riktigt mysigt
Jag har hittat många grönsaker som jag aldrig köpt i mitt "förra" liv som som jag nu vågar prova. Så jag tycker nog att min mat blivit mer varierad nu än förut
Det här blir sista inlägget i serien "Något föralla" – en kaka fullproppad med choklad. Jag antar att jag inte behöver påpeka att ekologiskt är att föredra
Så, varför inte göra en ordentlig sats, frysa in och ha redo när behovet uppstår. Riv av alla blad av bladpersiljan, om det hänger med lite stammar gör det absolut ingenting, de går också att äta
Pannkakor är en maträtt som jag aldrig kommer att tröttna på för de går att variera i oändlighet. Förutom att dessa pannkakor är oerhört lättlagade är de även fria från gluten och mjölk
Vi hade goda vännerna A och M på besök på landet i lördags, och den här tårtan avnjöts i solskenet på altanen efter en caecarsallad med grillad kyckling (samt ett rosévin som jag blev riktigt besviken på - därför tänkte jag förbigå det med tystnad, men jag vill trots allt ge er ett varningens ord, och en ledtråd - Chile )
Utbudet ska givetvis innehålla något föralla. I mitt arbete med Västerbottens museums nya kafé ska jag, som jag tidigare skrivit om, ta fram ett förslag på utbud
Vill idag egentligen bara tipsa om något som säkert serverats på era bord förut. Jag låter även någon typ av örtkrydda spm provencale eller italiensk salladskrydda puttra med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.