Kokt torsk & äggsås Therese matobak
catrineyngbro
catrineyngbro

Kokt torsk & äggsås Therese matobak

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 3 msk flytande smör & rapsolja (11 SP)
  • 3 msk vetemjöl (3 SP)
  • 4 dl mjölk 1,5% (8 SP)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ fiskbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
  • 3 hårdkokta ägg
  • 4 msk hackad persilja
  • 5 dl fiskbuljong
  • 600 g torskfilé
  • ½ tsk salt
  • Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för potatis eller om man vill ha något annat som tillbehör.

Beskrivning

    Koka äggen hårda.
    Förslagsvis genom att koka upp dem i kallt vatten, sedan ta tiden och koka i 7 min.

    Smält smör i en kastrull.
    Rör ut mjölet i smöret.
    Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning och koka upp.
    Tillsätt salt och vitpeppar.
    Tillsätt buljongtärningen.
    Låt såsen koka på medelvärme och rör då och då i minst 5 min.
    Skölj persilja och hacka den fint.
    Skala äggen och hacka dem.
    Tillsätt hackad persilja och hackat ägg till såsen.
    Spara ev. lite till garnering om du önskar.

    Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull.
    Skär fisken i portionsbitar.
    Salta och lägg ner dem i buljongen.
    Koka på svag värme under lock cirka 3 min.
    Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.

    Servera fisken och äggsåsen med kokt potatis.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.