En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka som vänds ner precis före servering.
Tillaga havreriset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och strimla löken och finhacka vitlöken.
Fräs löken glansig och mjuk i smör i en stor stekpanna. Lägg i vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Ta upp och lägg på ett fat.
Skär tomaterna i klyftor.
Skär korven i slantar. Stek i pannan till fin färg. Tillsätt den stekta löken, tomater och tomatpuré, låt fräsa ihop.
Tillsätt torkad timjan, grönsaksbuljong och vispgrädde. Låt koka ihop och tillsätt sedan crème fraiche för att öka syran i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Dela saltgurkorna på längden och skär sedan i mindre bitar. Vänd ner saltgurkan precis före servering.
Lägg upp och garnera med färsk timjan. Bjud med havreris och gärna en grönsallad.
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Lite persilja är även gott att krydda med – allt efter tycke och smak. Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.