Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i olja i en kastrull. Rör ner tomatpurén och fräs någon minut.
Tillsätt konjaken och låt koka in. Häll på fond, grädde och vin. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
Rör ihop mjölk och majsstärkelse. Vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
Skär osten i 6 bitar (för 6 port). Fördela kräftstjärtar och ostbitar i bottnen på små skålar eller koppar. Häll i soppan och servera genast.
Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken några minuter utan att den tar färg. Häll i fond och vin, låt det koka ned tills hälften av vätskan återstår
Mustig och god hummersoppamed nya tillbehör som äpple och rostade hasselnötter. Red av med Maizena till lagom konsistens och smaksätt med konjak, smör, salt och cayennepeppar
Hummersoppa, Flankstek med tomatsmör och vanilj & lakritspannacotta. Personligen älskar jag hummersoppaoch har sjukt höga krav på en sådan, var därför lite skeptiskt om vi skulle få till den
Torsk- ochhummersoppamed smak av stjärnanisDu behöver. Torsk- ochhummersoppa. Fräs purjolöken i lite olja, slå på grädden och hummerfonden, låt sjuda ihop och smaka av med salt och vitpeppar
När jag hade lagt upp och fotat soppan och vi satt oss till bords med ett varsitt glas bubbel tyckte vi bägge att det var oerhört lyxigt och romantiskt
Fräs dem i oljan i en kastrull tillsammans med chilihacket och selleri. Våra goda vänner familjen N och herr S kom traditionsenligt på besök på Trettondagsafton
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.