Kräft och hummersoppa med tallegio
peter.munkhammar
peter.munkhammar

Kräft och hummersoppa med tallegio

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012.
  • Ingredienser
  • Portioner: 4
  • handle
  • 27 kräftstjärtar (40 st motsvarar ca 100 g)
  • 2/3 schalottenlök
  • 2/3 msk tomatpuré
  • 1 1/3 msk konjak
  • 1 1/3 msk konc hummerfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/3 dl torrt vitt vin
  • 1 1/3 dl mjölk (3 %)
  • 2/3 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 67 g taleggio-ost (italiensk kittost)
  • ev timjan till garnering
  • 2/3 msk olivolja
  • 1/3 tsk salt
  • 2/3 krm peppar

Beskrivning

    Gör så här

    Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i olja i en kastrull. Rör ner tomatpurén och fräs någon minut.
    Tillsätt konjaken och låt koka in. Häll på fond, grädde och vin. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
    Rör ihop mjölk och majsstärkelse. Vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
    Skär osten i 6 bitar (för 6 port). Fördela kräftstjärtar och ostbitar i bottnen på små skålar eller koppar. Häll i soppan och servera genast.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.