Krämig tortellini med soltorkade tomater & mozzarella
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
500 g
tortellini
Olivolja
1 burk
strimlade soltorkade tomater
1-2
mozzarella
Spenat
1
gullök
1-3
vitlöksklyftor
1 paket
Kelda pastasås fyra ostar
Salt och peppar
Paprikapulver
Grano padano/parmesanost
Beskrivning
Gör så här
1
Koka tortellinin enligt förpackningen, häll av vattnet och ställ åt sidan.
Fräs de soltorkade tomaterna i olja i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt skivad vitlök och gullök och stek i någon minut.
2
Tillsätt pastasåsen, salt, paprikapulver och koka upp. Sänk sedan till medellåg värme. Tillsätt färsk basilika och den kokta tortellinin. Blanda samman. Ha sedan i mozzarellaosten i bitar. Rör om så osten börjar smälta. Tillsätt spenaten och rör om tills spenaten börjat mjukna.
Smaka och tillsätt mer salt om det behövs. Toppa med med riven parmesanost.
Koka tortellinin enligt förpackningen, häll av vattnet och ställ åt sidan. Fräs de soltorkadetomaterna i olja i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt skivad vitlök och stek i någon minut
De soltorkadetomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. kycklingpasta medsoltorkadetomater och spenat. Eftersom jag inte gillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Allt som är krämigt och därmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt och krämigt slår det mesta
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkadetomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Foto & styling. Servera den krämiga pastan i djupa tallrikar och toppa med baconkrisp och gurkstavar. Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar
Strimla de soltorkadetomaterna och lägg i stekpannan tillsammans med löken och vitlöken. Finhacka lök och fräs den i smör i en stekpanna tillsammans med den pressade vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.