Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform, cirka 10 x 18 cm, med smör eller olja.
Blanda all torra ingredienser i en skål.
Rör ihop ägg, äppelmos, pumpapuré och olja i en bunke och blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
Häll i formen och strö över 1 msk pumpafrö. Tryck ner fröna så de inte lossnar så lätt efter gräddningen.
Sätt in brödet i ugnens nedre del och grädda 55–65 minuter och känn efter med en sticka när det är klart. Låt svalna innan servering.
Tips!
Brödet är godast nybakat eller rostat. Skiva upp den delen av brödet du inte äter samma dag och förvara i kylen 2–3 dagar eller ännu hellre i frysen. Håller i upp till en månad fryst.
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Ingen jul utan pepparkakor. Vi älskar Eksta pepparkakor, men man ska ju inte fastna i gamla mönster, så jag har bett vänner och bekanta om deras bästa pepparkaksrecept
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Kryddig ajvarpotatis som kommer att höja smaken på den enklaste rätten. Grymt goda som tillbehör till maten eller bara att avnjuta dem som de är med en god dippsås
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.