Kyckling- och ädelostsoppa
ann-christins-5
ann-christins-5

Kyckling- och ädelostsoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • 10 dl hönsbuljong
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 250 g broccoli
  • 2 dl grädde
  • 100 g ädelost, helst Gorgonzola
  • Salt och peppar
  • 2 msk persilja

Beskrivning

    1. Koka kycklingköttet i lite av hönsbuljongen i 15 min. Låt köttet svalna och skär det i små bitar.
    2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Skär av broccolibuketterna och hacka stjälkarna i små bitar.
    3. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt vitlök, purjolök och broccolihacket och fräs under omrörning ett par minuter. Häll på buljong och koka i ca 10 minuter.
    4. Mixa soppan till en slät blandning. Häll i grädden och koka upp. Lägg ost och rör om tills osten har smält. Lägg i broccolibuketterna och sjud soppan ett par minuter. Lägg i kycklingköttet och smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.