Kycklingspett med grillad paprika- och fetaostdipp och örtig potatissallad
annagl
annagl

Kycklingspett med grillad paprika- och fetaostdipp och örtig potatissallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • Kyckling
  • 600 g Kyckling Minutfilé
  • 1 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 2 msk Olivolja
  • 1 msk Japansk soja
  • 0.5 st Citron
  • 1 tsk Honung Flytande
  • 0.5 tsk Salt Fint
  • Potatissallad
  • 700 g Delikatesspotatis
  • 0.5 tsk Salt Fint
  • 65 g Salladsmix
  • 250 g Sparris Färsk
  • 100 g Rädisor
  • 1 st krukor Gräslök - färsk
  • 0.5 st krukor Basilika - färsk
  • 3 msk Olivolja
  • 1 msk Balsamvinäger Vit
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • Paprika- och fetaostdipp
  • 100 g Spetspaprika
  • 0.5 st Vitlök Vanlig
  • 150 g Fetaost
  • 2 msk Olivolja
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 1 tsk Honung Flytande
  • 1 tsk Balsamvinäger Vit
  • Tillbehör
  • 100 g Spetspaprika

Beskrivning

    Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din härliga grillmiddag.

    1. Kyckling: Skär varje kycklingfilé i två delar på längden. Blanda ihop riven vitlök med olja, soja, citronsaft, honung och salt direkt i en plastpåse. Lägg ner kycklingbitarna och låt marinera minst 30 min, men gärna över natten i kylen. Lägg spetten i blöt.

    2. Potatissallad: Skölj och skrubba potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Sila av vattnet och låt potatisen kallna en aning.

    3. Skölj salladen. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och dela sparrisen i 3 delar. Förväll i kokande vatten i ca 30 sek. Spola sedan sparrisen kall. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och finstrimla gräslök och finhacka basilika.

    4. Dela potatisen på mitten och blanda med alla salladsingredienser och örter. Tillsätt olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till servering.

    5. Kyckling: Trä kycklingen på spetten. Grilla kycklingspetten runt om i ca 7-10 min. Det går även bra att steka spetten i en panna, hetta då upp lite olja och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta.

    6. Fetaostdipp: Grilla spetspaprikorna runt om i ca 7-10 min och vitlöken i ca 5 min samtidigt som kycklingen (på grillen eller i en stekpanna).

    7. Mixa samman en av de grillade paprikorna och 3 vitlöksklyftor från den grillade vitlökshalvan med fetaost, olivolja, honung och vit balsamvinäger till en slät dipp. Smaka av med salt och peppar.

    Servera de grillade kycklingspetten med potatissallad, paprika- och fetaostdipp samt den andra grillade paprikan.

    https://www.mathem.se/recept/kycklingspett-med-grillad-paprika--och-fetaostdipp-och-ortig-potatissallad

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.