Kycklingspett med grillad paprika- och fetaostdipp och örtig potatissallad
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
portioner
Kyckling
600 g
Kyckling Minutfilé
1 st
klyftor Vitlök Vanlig
2 msk
Olivolja
1 msk
Japansk soja
0.5 st
Citron
1 tsk
Honung Flytande
0.5 tsk
Salt Fint
Potatissallad
700 g
Delikatesspotatis
0.5 tsk
Salt Fint
65 g
Salladsmix
250 g
Sparris Färsk
100 g
Rädisor
1 st
krukor Gräslök - färsk
0.5 st
krukor Basilika - färsk
3 msk
Olivolja
1 msk
Balsamvinäger Vit
1 krm
Salt Fint
1 krm
Svartpeppar Malen
Paprika- och fetaostdipp
100 g
Spetspaprika
0.5 st
Vitlök Vanlig
150 g
Fetaost
2 msk
Olivolja
1 krm
Salt Fint
1 krm
Svartpeppar Malen
1 tsk
Honung Flytande
1 tsk
Balsamvinäger Vit
Tillbehör
100 g
Spetspaprika
Beskrivning
Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din härliga grillmiddag.
1. Kyckling: Skär varje kycklingfilé i två delar på längden. Blanda ihop riven vitlök med olja, soja, citronsaft, honung och salt direkt i en plastpåse. Lägg ner kycklingbitarna och låt marinera minst 30 min, men gärna över natten i kylen. Lägg spetten i blöt.
2. Potatissallad: Skölj och skrubba potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Sila av vattnet och låt potatisen kallna en aning.
3. Skölj salladen. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och dela sparrisen i 3 delar. Förväll i kokande vatten i ca 30 sek. Spola sedan sparrisen kall. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och finstrimla gräslök och finhacka basilika.
4. Dela potatisen på mitten och blanda med alla salladsingredienser och örter. Tillsätt olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till servering.
5. Kyckling: Trä kycklingen på spetten. Grilla kycklingspetten runt om i ca 7-10 min. Det går även bra att steka spetten i en panna, hetta då upp lite olja och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta.
6. Fetaostdipp: Grilla spetspaprikorna runt om i ca 7-10 min och vitlöken i ca 5 min samtidigt som kycklingen (på grillen eller i en stekpanna).
7. Mixa samman en av de grillade paprikorna och 3 vitlöksklyftor från den grillade vitlökshalvan med fetaost, olivolja, honung och vit balsamvinäger till en slät dipp. Smaka av med salt och peppar.
Servera de grillade kycklingspetten med potatissallad, paprika- och fetaostdipp samt den andra grillade paprikan.
Gjorde ju då denna gång med philadelpiaost medgrillad paprika, pepparsalami använde vi då det är vår favorit och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och mozzarella, tomat, olivolja, balsamvinäger och basilkasallad till
Grilladekycklingspett. Blanda majonnäs med creme fraiche och kryddor. Kör vitkål med skärblad i en mixer eller hushållsassistent (kan man också skära det tunt för hand)
Vi serverade med revbensspjäll, ett gäng goda grillade korvar, variationer av senap och inlagd lök. Finriv vitlök och ingefära, blanda samman alla ingredienser och gnid in ribsen med marinaden
Hade ett recept på en potatissallad som låg och väntade på att bli testad, sist vi hade några vänner över passade jag på att prova den, lade till lite egna saker och kom på ännu mer ingredienser som skulle passa att ha i medan vi åt den, det här är slutresultatet, hoppas ni gillar den
Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Grillad Fläskfilé. Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.