Laktosfri  Janssons Frestelse
patriksvensson
patriksvensson

Laktosfri Janssons Frestelse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 800 gram potatis
  • 1 burk ansjovis (man kan ha en burk till men jag gillar inte när det smakar för mycket anjovis)
  • 4 dl laktosfri vispgrädde
  • 25 g laktosfritt smör
  • Salt & svartpeppar

Beskrivning

    1) Sätt ugnen på 225 grader.

    2) Skala potatis och lök. Skär sedan potatisen i strimlor liknande lite tjockare strips. Hacka löken och dela sedan anjovisbitarna.

    3) Smöra en ugnssäker form. Varva sedan potatis, ansjovis, lök, kryddor och grädde. Grädden ska precis täcka potatisen. Tänk på att inte ha i för mycket salt då ansjovisen i sig är lite salt.

    4) Ta en osthyvel och hyvla sedan smöret till lövtunna flak. Lägg det över hela. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Skulle ytan bli för mörk kan man lägga på folie.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.