Lasange
emilösterdal
emilösterdal

Lasange

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugnstemp: 175 grader
  • Tid: ca. 40 min
  • 2 kg köttfärs
  • 1 1/2 burk vtlök intense Dolmio
  • 3 cirklar ketchup
  • 1/4 burk tomatpure
  • 2 tsk timjan
  •  
  • Ostsås
  • 6 msk matfett
  • 6 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • Salt och peppar
  • 2 dl riven ost

Beskrivning

    1. Stek köttfärsen och blanda i dolmio, ketchup, tomatpure och timjan.

    2. Ostsås: Låt matfettet smälta i en kastrull och häll sedan i mjölet. Därefter mjölken, salt och peppar.

    3. Rör om då och då tills det blir varmt, häll sedan i osten. Rör om tills det kokar/osten har smält.

    4. Lägg lasangeplattor på en ugnsform. Sedan ett lager med ostsås. Därefter köttfärsen. Repetera!

    5. Avsluta med lasangeplattor, ostsås och den rivna osten som sista lager.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.