LCHF-pepparkakscupcakes med apelsinfrosting
ingelamlandberg
ingelamlandberg

LCHF-pepparkakscupcakes med apelsinfrosting

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pepperkakscupcakes
  • 110 g smör eller kokosolja, smält
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 1 tsk hela kryddnejlikor malda
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1,5 dl vispgrädde eller kokosgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt eller pulver
  • 6 dl (280 g) mandelmjöl
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 6 ägg
  • 1,5 dl erytritol
  • Apelsinfrosting
  • 280 g färskost, rumstempererat
  • 55 g smör, rumstempererat
  • 4 msk erytritol
  • 1 apelsin, skalet
  • 2 msk lingon eller frysta tranbär (valfritt)

Beskrivning

    Pepperkakscupcakes

    Sätt ugnen på 175 grader. Föreberd en muffinsplåt eller placera ut 12 muffinsformar på en plåt.

    Blanda det smälta smöret med kanel, kardemumma, nejlika, ingefära och grädde i en liten bunke. Sätt åt sidan.

    Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en annan bunke. Sätt åt sidan.

    I en annan bunke vispar du ägg, vaniljextrakt och sötning kraftigt med elvispen på högsta fart i 5 minuter så det blir riktigt tjockt. Rör försiktigt ner i smörblandningen omväxlande med mjölblandningen med elvispen på lägsta effekt.

    Låt svälla i några minuter och fördela därefter smeten i muffinsformarna.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter. Låt svalna på galler.

    Apelsinfrosting
    Vispa ihop mjukosten med smöret. Blanda ner sötning och apelsinskalet. Ställ in i kylskåpet i 1 timme.

    Bred eller spritsa apelsinfrostingen på de kalla muffinsarna. Garnera gärna med julröda lingon, tranbär eller granatäppelkärnor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.