Sätt ugnen på 175 grader. Föreberd en muffinsplåt eller placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
Blanda det smälta smöret med kanel, kardemumma, nejlika, ingefära och grädde i en liten bunke. Sätt åt sidan.
Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en annan bunke. Sätt åt sidan.
I en annan bunke vispar du ägg, vaniljextrakt och sötning kraftigt med elvispen på högsta fart i 5 minuter så det blir riktigt tjockt. Rör försiktigt ner i smörblandningen omväxlande med mjölblandningen med elvispen på lägsta effekt.
Låt svälla i några minuter och fördela därefter smeten i muffinsformarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter. Låt svalna på galler.
Apelsinfrosting
Vispa ihop mjukosten med smöret. Blanda ner sötning och apelsinskalet. Ställ in i kylskåpet i 1 timme.
Bred eller spritsa apelsinfrostingen på de kalla muffinsarna. Garnera gärna med julröda lingon, tranbär eller granatäppelkärnor.
Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan. Men först blandade jag ihop en apelsinfrosting för att använda till de saffransminimuffins jag bakade i helgen
Glutenallergiker, mjölkallergiker, veganer och den som vill äta mat med lågt GI. Apelsinfrosting. ) förlaga har jag testat fram det här receptet, som ger perfekta saftiga muffins med mycket kokossmak
Rör ihop med en sked. Apelsinfrosting. Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. 12 stycken1 dl riven kokos1 hg rumsvarmt smör2,5 dl socker2 äggfinrivet skal av en citron1 dl gräddfil3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1 krm saltApelsinfrosting. Vispa smör och socker ca 5 minuter med elvisp. Toppa varje muffins med frosting och ca 1 tsk apelsinmarmelad
Morotscupcake medApelsinfrosting (jag kunde inte vänta på att frostingen skulle stelna…). Riv morötterna fint och mixa dem med resten av ingredienserna i matberedare till en jämn massa
Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten. Apelsinfrosting. Färga med karamellfärg. Synd att jag inte fick en bild på de två söta häxorna som var med och bakade cupcakesen
Banankaka medapelsinfrosting. Jag kan inte skryta med att jag aaalltid köper ekologiskt och rättvisemärkt, men inte heller helt sällan tänker jag en extra gång och skickar ner den vinkande kvinnan eller kravmärket i kundkorgen
Apelsinfrosting. Rör samman smör och mandelmassa med elvisp. Spara lite skal till garnering och rör ner resten i smeten tillsammans med ricotta och vetemjöl
Så jag gjorde en i tre lager med citronfrosting mellan lagren och apelsinfrosting runtomkring. Jag tycker att morotskakor kan vara lite tråkiga när de bara är ett lager kaka med lite citronfrosting ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.