LCHF-Pizza med “bröd”-botten
annagl
annagl

LCHF-Pizza med “bröd”-botten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Äggvita från 2 ägg
  • 1 dl pofiber (20g)
  • 2 msk fettreducerat sesammjöl eller mandelmjöl (10g)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 1,25 dl kokande vatten
  • TOPPING
  • Röd tomatsås – t.ex. den här
  • 1 dl riven ost
  • 1-2 banan-schalottenlök
  • 100 g tärnat stekt bacon
  • 2 msk hackad inlagda spicy serrano peppers
  • Torkad oregano

Beskrivning

    Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

    Elvispa ihop äggvitorna, olja, salt och bakpulver till ett fluff.

    Blanda i pofiber och det fettreducerade mjölet. Det sista hjälper till med brödsmaken (se länk i övre delen av bloggposten)

    Slå på det kokande vattnet och vispa lite till. Använd en slickepott och bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper – smeten ska vars lös.

    Grädda mitt i ugnen i 10 minuter på galler (bättre med galler än plåt). Ta ut, vänd bottnen och grädda i 2 minuter till.

    Stek baconet. Lägg på den tomatsås, ost och resten av toppingen.

    Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att pizzan är klar. Strö över lite torkad oregano.

    http://www.ketolivet.se/huvudratt/lchf-pizza-med-brod-botten-recept/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.