Lägg alla ingredienserna i en skål och vispa helst med en elvisp i cirka 4 minuter tills smeten blivit lite fluffig.
Häll glass-smeten i en glassmaskin eller i en behållare som kan frysas. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Rör om då och då för att undvika att glassen blir kompakt.
Ta ur glassen från frysen ca 10–15 minuter innan servering så den mjukar något.
Häll i choklad och nötter. 3 st äggulor4 dl grädde1 tsk vaniljpulver2 msk sukrin(strö el flor)1/2 krm stevia50 g mörk choklad(70-90%)1 dl hackade hasselnötterVispa ihop gulorna med sukrin, stevia och vaniljen. 50 g mörk choklad
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.