Mejerifri LCHF-glass med choklad
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Mejerifri LCHF-glass med choklad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • 400 g osötad kokosmjölk, i konservburk
  • 400 g ostötad kokosgrädde
  • 1,25 dl xylitol eller erythritol i puderform
  • 2 dl kakaopulver, siktat
  • 1 kryddmått salt
  • 2 tsk frystorkat kaffepulver, gärna espresso
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 2 msk MCT-olja

Beskrivning

    Lägg alla ingredienserna i en skål och vispa helst med en elvisp i cirka 4 minuter tills smeten blivit lite fluffig.

    Häll glass-smeten i en glassmaskin eller i en behållare som kan frysas. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Rör om då och då för att undvika att glassen blir kompakt.

    Ta ur glassen från frysen ca 10–15 minuter innan servering så den mjukar något.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.