Mellanmålsmuffins med morot och kanel
Anna Smyckeform Blogg
Anna Smyckeform Blogg

Mellanmålsmuffins med morot och kanel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 2 dl havrekli eller havregryn (90 g)
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 0,5 dl råsocker eller strösocker (45 g)
  • 4 dl finriven morot (4-5 st, 160 g)
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 ägg

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Rör ihop vetemjöl, havrekli, salt, bakpulver, kanel eller och socker i en bunke.
    3. Skala och riv morötterna fint och tillsätt dem tillsammans med olja, yoghurt och ägg och rör ihop till en slät smet. Klicka ut i formar.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills muffinsen fått fin färg. Servera som de är eller med smör och ost.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.