Mugcake – en nyttigare variant 16:52 11 oktober, 2018Kladdkaka, Mat och bak, Viktväktare
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, muggkaka måste vara tidernas bästa uppfinning.
På ingen tid får du en ljuvlig, choklad och kladdig mumsbit. Har ni inte testat innan så måste ni göra det nu. Ja, testa även om om ni gjort det tidigare ? Så gott!!
Här är ett recept på en så god mugcake och som dessutom är lite nyttigare.
Mugcake (1 port)
1
ägg
2 msk
lättfil
1 msk
vetemjöl
1 msk
kakao
0,5 msk
sötströ (går bra med vanligt strösocker)
Beskrivning
Gör så här:
Bland ägg och fil till en jämn smet.
Rör ner övriga ingredienser.
Häll smeten i en mugg och kör på full effekt i micron i ca 1 minut.
Häll upp din mugcake på ett fat (eller ät direkt ur muggen), pudra vaniljsocker över – ät och njut!!
Vill du göra fler så gånga receptet med hur många du vill göra.
Viktväktare: vetemjöl 1 sp, kakao 1 sp övrigt är fritt så hela kakan blir 2 sp.
Nehepp, nu ska jag hasta vidare. Bio ikväll ? Unga Astrid, har ni sett den?
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.