Nutellakaka
nc.matblogg
nc.matblogg

Nutellakaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 350 g petit beurre kex ( fins på citygross ellr arabiska livsmedelsbutik)
  • 150 g philadelphia
  • 2 msk florsocker
  • 250 g nutella
  • 250 g linolada (mjölkkräm) finns på willys
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g bakchoklad

Beskrivning

    . Värm nutella och linolada genom att placera dem i en skål med varmt vatten.

    2. Vispa 4dl vispgrädde väl (men inte för länge) tillsätt florsocker och philadelphia (vispa ihop alla tre ingredienser)
    När du har vispat klart, dela den krämiga konsistenser i två lika dela. I den ena krämiga delen tillsätter du nutella och i den anda tillsätter du linolad. (Vispa)

    3.Doppa varje kex, ett i taget på bägge sidorna i mjölk. Lägg i formen och bred över hälften av den krämiga linolada konsistensen. Upprepa samma steg igen med kex och bred sedan hälften av den krämiga nutella konsistensen. Upprepa sedan samma steg igen tills du får fyra lager av kex.

    4. Bryt chokladen i små bitar. Värm 1dl vispgrädde i en kastrull (fingervarmt) Lägg i chokladen och rör tills den smälter. (låt chokladgrädden svalna i några minuter) Sedan häller du chokladgrädden över kakan och ställ den i kylskåpet i några timmar.

     Toppning: nötter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.