350 g
petit beurre kex ( fins på citygross ellr arabiska livsmedelsbutik)
150 g
philadelphia
2 msk
florsocker
250 g
nutella
250 g
linolada (mjölkkräm) finns på willys
5 dl
vispgrädde
300 g
bakchoklad
Beskrivning
. Värm nutella och linolada genom att placera dem i en skål med varmt vatten.
2. Vispa 4dl vispgrädde väl (men inte för länge) tillsätt florsocker och philadelphia (vispa ihop alla tre ingredienser)
När du har vispat klart, dela den krämiga konsistenser i två lika dela. I den ena krämiga delen tillsätter du nutella och i den anda tillsätter du linolad. (Vispa)
3.Doppa varje kex, ett i taget på bägge sidorna i mjölk. Lägg i formen och bred över hälften av den krämiga linolada konsistensen. Upprepa samma steg igen med kex och bred sedan hälften av den krämiga nutella konsistensen. Upprepa sedan samma steg igen tills du får fyra lager av kex.
4. Bryt chokladen i små bitar. Värm 1dl vispgrädde i en kastrull (fingervarmt) Lägg i chokladen och rör tills den smälter. (låt chokladgrädden svalna i några minuter) Sedan häller du chokladgrädden över kakan och ställ den i kylskåpet i några timmar.
Sätt ugnen på 175 gr. Vispa smöret smöret vitt och fluffigt, blanda ner sockret och sen ägget. Vispa så att det blir bra blandat, och sen tar du och häller i Nutellan
Åter igen så ligger jag efter i "schemat", dessa kakor var nog över 2 veckor sen jag gjorde. Frös in dom och har idag tagit fram dom då vi ska ha Halloweenfika med familjen idag
Jag älskar min hemmagjorda nutella och har gjort en kaka med just detta i (alltså receptet nedan). Först gjorde jag en enkel chokladbotten med bas av mandelmjöl
Nu kallar jag kakan nutellakaka, men jag använder i själva verket en ekologisk variant av chokladnötkrämen, eftersom den ”vanliga” har en väldigt omysig innehållsförteckning (flera ekologiska varianter finns, bland annat har Coops Änglamark en hasselnötskräm som är god och prisvärd)
Har ett gäng Nutella-galna tonåringar i huset och kom en dag att tänka på en kaka/tårta innehållandes en hel massa Nutella som jag bakat några gånger förr för säkert 10-15 år sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.