Sätt ugnen på 200˚C.
Skala och koka potatisen.
Pannbiff: Blanda ströbröd och vatten i en stor bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner ägg, färs, senap, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar.
Bryn dem på båda sidor i oljan i en stekpanna. Lägg biffarna i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan (om den tål det) mitt i ugnen ca 8 minuter.
Starta timer
Löksås: Skala och skiva lökarna. Stek dem med sockret i matfettet i en stekpanna på svag värme tills löken är gyllenbrun och mjuk.
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och rör ner den i såsen.
Skär gurkan i stavar och riv salladen i bitar.
Servera biffarna med löksås, gurka, sallad och potatis.
Gör ägg fri: uteslut ägget.enfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller Po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Tips
Blanda gärna salladen med en vinägrett gjord på rödvinsvinäger och olivolja.
smaka av med soja, salt och vitpeppar. Låt sjuda i 5-10 minuter och lägg sedan ner löken i såsen och servera med valfritt tillbehör. 3 dl grädde (späd eventuellt med mjölk om det blir för tjockt)
Pannbiffarna. Riv löken, och blanda ihop med köttfärs, mjölk och ägg. Löksåsen. Stek biffarna på medelvärme, ett par minuter på varje sida, så att de får fin färg
Pannbiffmedlöksås är en mycket populär rätt hos personer som tycker om svensk mat. Blanda alla ingredienser till en jämn smet och smaka av med salt och peppar
Jag har alltid älskat pannbiffmed lök. Jag har dock känt att de biffrecept jag haft på g hittills varit lite för ocharmiga för att uppmana till att ätas utan burgarbröd och tonvis med dressing
Pannbiffarna. Servera med biffarna och valfritt tillbehör. Pannbiffarna. 1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av). 1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.