Pasta med mandel och citron
the.real.cg
the.real.cg

Pasta med mandel och citron

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mandelspån
  • 500 g pasta
  • 5 vita sparrisar, färska
  • 50 g smör
  • 3 dl grädde
  • En rejäl matsked Ramslökspesto
  • Sjöpung
  • 1 citron (zest och saft)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kruka basilika
  • Parmesanost

Beskrivning

    ?
    Torrosta mandelspån gyllenbruna på medelvärme och ställ åt sidan.

    Koka pastan enligt anvisning i saltat vatten.

    Skala sparrisen och skär bort det träiga vid roten.

    Skär/hacka en tredjedel av sparrisen i små bitar.
    -
    Resten skivas i 3 cm tjocka bitar som får gå ner i pastavattnet när ca 5 minuter koktid återstår (spara den hackade sparrisen till senare).

    Bryn 50 g smör i en kastrull. När smöret är brynt häll på grädde och sänk värmen till medel.

    Häll ner den hackade sparrisen, zest från citron, sjöpung och buljongtärning. Låt småkoka tills sparrisen är helt mjuk.

    När sparrisen i grädden är mjuk så mixa det till en sås med saften från citronen och tillsätt peston.

    Blanda pastan, sparrisen med bitar och såsen.

    Riv över generöst med parmesan (finrivet), strössla på mandel och basilika.
    ??

    Om du uppskattar mitt konto skulle jag bli superglad om du,

    Följer @the.real.cg.lagar.mat på Instagram ✨

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.