?
Torrosta mandelspån gyllenbruna på medelvärme och ställ åt sidan.
⏲
Koka pastan enligt anvisning i saltat vatten.
⏲
Skala sparrisen och skär bort det träiga vid roten.
⏲
Skär/hacka en tredjedel av sparrisen i små bitar.
-
Resten skivas i 3 cm tjocka bitar som får gå ner i pastavattnet när ca 5 minuter koktid återstår (spara den hackade sparrisen till senare).
⏲
Bryn 50 g smör i en kastrull. När smöret är brynt häll på grädde och sänk värmen till medel.
⏲
Häll ner den hackade sparrisen, zest från citron, sjöpung och buljongtärning. Låt småkoka tills sparrisen är helt mjuk.
⏲
När sparrisen i grädden är mjuk så mixa det till en sås med saften från citronen och tillsätt peston.
⏲
Blanda pastan, sparrisen med bitar och såsen.
⏲
Riv över generöst med parmesan (finrivet), strössla på mandel och basilika.
??
Om du uppskattar mitt konto skulle jag bli superglad om du,
När pastan är klar, häll av och slå ner pastan i gräddblandningen. Koka pastan under tiden. I med hummerfond, buljongtärning, rivet citronskal, citronsaftoch svartpeppar
Vad du behöverPastamed bacon, citronoch rosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
Får jag fresta med en god och superlättlagad pastarätt då. Pasta, tonfisk ochcitron - mycket svårare än så behöver det inte vara för att sätta guldkant på vardagsmaten
Citron& mascarponecrème medmandel & havresmulor. Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citronoch mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
400 g pasta (t ex strozzapreti) 300 g svartkål 3 klyfta vitlök 1-2 tsk chiliflakes 4 msk olivolja 4 msk sötmandel, rostade och hackade 1 citron salt peppar
Tillsätt kokt pastaoch färsk spenat till såsen, avsluta medmed bitar av varmrökt lax. Servera på tallrikar och toppa med rivet citronskaloch nymalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.