Paul Svenssons /  Kallrökt morot i bröd
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Paul Svenssons / Kallrökt morot i bröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Utmärkt ersättare till varmkorv tillsammans med senap och rostad lök.
  • 10 morötter
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • ½ rödlök
  • 10 korvbröd
  • salt
  • Tillbehör
  • sötstark senap
  • ketchup
  • rostad gammal lök
  • bostongurka
  • alspån till rökning

Beskrivning

    1. Skrubba morötter försiktigt. Värm upp alspån i en gjutjärnspanna. Tänd på och släck med lock.

    2. Lägg morötter i en form på botten av en kall ugn. Ställ in rökpanna på galler ovanför. Lyft av locket och stäng ugnslucka noga. Låt kallröka i 40 min.

    3. Koka upp vatten med kryddpeppar, lagerblad, salt och klyftad lök.

    4. Lägg i morötter och sjud tills mjuka men ändå spänstiga till 90 grader i innertemp.

    5. Värm bröd. Lägg i en morot i varje. Toppa med senap, ketchup, rostad lök och boston gurka. Godare än wienerkorv!!!!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.