Denna fluffiga, tårtliknande dröm med maräng, grädde och bär är uppkallad efter balettdansösen Anna Pavlova. Denna variant görs med vaniljvisp, vilket får smaklökarna att dansa lite extra!
6
ägg
3 1/2 dl
socker
1 nypa
salt
1 msk
maizena
1 tsk
ljus vinäger
3 dl
vaniljvisp
5 dl
vispgrädde
Bär: björnbär, hallon eller andra bär efter smak
Beskrivning
Sätt ugnen på 120 grader.
1. Separera äggvitan från gulan (se till att det inte kommer med någon gula i äggvitan) och vispa äggvitan till ett hårt skum i din köksmaskin. Tillsätt sedan sockret lite i taget, maizena och vinäger samtidigt som du vispar. Vispa tills du får en fast smet.
2. Ta fram två bakplåtar med bakplåtspapper och bred ut marängsmeten med en rundel på varje plåt.
3. Sätt in plåtarna i ugnen och grädda i 1 timme på 120 grader, du kan efter 30 min byta plats på plåtarna i ugnen. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i ungen en timme och låt svalna.
4. Lägg första botten på ett tårtfat och bred ut den vispade vaniljvispen samt ett lager bär. Lägg sedan på den andra marängbotten och bred ut den vispade grädden samt garnera med (helst färska) bär.
Toppa med färska bär. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. hallon, vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar) Gör så här
Toppa med färska bär. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. hallon, vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar) Gör så här
En segkrispig pavlovamed gräddig vaniljfyllning och massor av bär och passionsfrukt. ) Förutom pavlovan bjöds vi även på torskpaket, ris och fetaostsallad
Igår fick jag i uppdrag att baka en pavlova tårta till efterätt och eftersom det ändå fanns rabarber i trädgården valde jag att göra rabarbercurd till och det va en höjdare till den söta marämngtårtan
Dessa minipavlovor med smak av limegrädde och färska bär är supergoda och lätta att göra. Gärna med lite högre kanter så det bildas en "grop" i mitten där fyllningen kan läggas
Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör. Jag gjorde en botten i går med ett recept jag hittade men det blev bara pannkaka av det så jag fick göra en ny idag med ett annat recept som blev superbra
Gör i ordning pavlovorna en kort stund före servering genom att skeda på generöst med lemon curd och toppa med vispgrädde och skivade jordgubbar (eller något annat färskt bär)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.