3,5 kg
va den finaste fläsksidan i bit med fettkappa du kan hitta
Plastpåse för att marinera köttet
Gjutjärnsgryta eller annan ugnssäker form
Rub
1 msk
matkummin
1 msk
vitlökspulver
1 msk
lökpulver
1 msk
chilipulver
1 msk
cayennepeppar
1 msk
salt
1 msk
bakad peppar
1 msk
paprika
1 dl
farinsocker
Marinad
1 dl
salt
1 dl
farinsocker
1,9 l
kallt vatten
3 msk
torrmix rub blandning
2
lagerblad
Beskrivning
Denna pulled pork har allt, fläsket är så smakfullt och mört så det bara smälter i munnen. Du måste prova det, åtminstone en gång. Verkligen. Du kommer att vara hooked!
Receptet kommer från bloggen Kevin & Amanda där de båda skriver recepten, just detta recept på pulled pork är deras signaturrätt och gjorde att människor runtom i världen uppmärksammade deras blogg redan 2008! Ni kan ju bara tänka er hur mycket annat gott de har gjort de senaste åren.
Kevin och Amanda bor i Alabama med sina två Boston terriers Miley och Howie, deras stora intressen i livet är matlagning, resor och sina två hundar.
Nu till receptet, ni får bara inte INTE laga detta!
Gör så här:
Rub
1) Blanda alla ingredienser
2) Lägg åt sidan
Marinering
1) Ta det kalla vattnet och blanda i alla torra ingredienser så de löses upp
2) Lägg köttet i en påse och lägg i de två lagerbladen
3) Häll försiktigt över vattenblandningen och förslut påsen.
4) Låt marineras i ca 12 timmar, 24-36 timmar är bäst.
Tillagning
1) Ta ur köttet och lägg i en ugnssäker form, torka av köttet med handduk.
2) Lägg köttet med fettkappan uppåt.
3) Gnid i köttet med den gjorda rubben ordentligt.
4) Sätt i en stektermometer och sätt den på 90 grader.
5) Ställ sedan i köttet i ugnen på 110 grader.
6) För en stor köttbit kan det ta uppemot 12 timmar att tillaga.
7) När klockan ringer, stäng av ugnen men låt köttet stå i ytterligare 2 timmar innan det tas ut ur ugnen.
8) Ta bort den knapriga fläsksidan och ta sedan sönder det möra köttet med gaffel.
Tillagninsgtid: ca 12-13 timmar
Grader: 110 grader
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/perfect-pulled-pork-223254111.html
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Det har cirkulerat runt en del recept på pulled pork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Perfekt att blogga från soffan, samtidigt som man tittar lite på loppet. Kvällens middag igår bestod av pulled pork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd
Pulled pork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken. Lät himla gott så receptet sparades och idag har vi testat
Pulled pork är för dig som inte vet typ världens godaste och världens möraste kött. En dragen gris. Det låter väl som ett spännande söndagsrecept, men det skapar samtidigt onekligen en massa frågor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.