Perfekt pulled pork!
myTaste USA
myTaste USA

Perfekt pulled pork!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3,5 kg va den finaste fläsksidan i bit med fettkappa du kan hitta
  • Plastpåse för att marinera köttet
  • Gjutjärnsgryta eller annan ugnssäker form
  •  
  • Rub
  • 1 msk matkummin
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk cayennepeppar
  • 1 msk salt
  • 1 msk bakad peppar
  • 1 msk paprika
  • 1 dl farinsocker
  •  
  • Marinad
  • 1 dl salt
  • 1 dl farinsocker
  • 1,9 l kallt vatten
  • 3 msk torrmix rub blandning
  • 2 lagerblad

Beskrivning

    Denna pulled pork har allt, fläsket är så smakfullt och mört så det bara smälter i munnen. Du måste prova det, åtminstone en gång. Verkligen. Du kommer att vara hooked!

    Receptet kommer från bloggen Kevin & Amanda där de båda skriver recepten, just detta recept på pulled pork är deras signaturrätt och gjorde att människor runtom i världen uppmärksammade deras blogg redan 2008! Ni kan ju bara tänka er hur mycket annat gott de har gjort de senaste åren.

    Kevin och Amanda bor i Alabama med sina två Boston terriers Miley och Howie, deras stora intressen i livet är matlagning, resor och sina två hundar.

    Nu till receptet, ni får bara inte INTE laga detta!

    Gör så här:

    Rub

    1) Blanda alla ingredienser

    2) Lägg åt sidan

    Marinering

    1) Ta det kalla vattnet och blanda i alla torra ingredienser så de löses upp

    2) Lägg köttet i en påse och lägg i de två lagerbladen

    3) Häll försiktigt över vattenblandningen och förslut påsen.

    4) Låt marineras i ca 12 timmar, 24-36 timmar är bäst.

    Tillagning

    1) Ta ur köttet och lägg i en ugnssäker form, torka av köttet med handduk.

    2) Lägg köttet med fettkappan uppåt.

    3) Gnid i köttet med den gjorda rubben ordentligt.

    4) Sätt i en stektermometer och sätt den på 90 grader.

    5) Ställ sedan i köttet i ugnen på 110 grader.

    6) För en stor köttbit kan det ta uppemot 12 timmar att tillaga.

    7) När klockan ringer, stäng av ugnen men låt köttet stå i ytterligare 2 timmar innan det tas ut ur ugnen.

    8) Ta bort den knapriga fläsksidan och ta sedan sönder det möra köttet med gaffel.

    Tillagninsgtid: ca 12-13 timmar
    Grader: 110 grader

    Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/perfect-pulled-pork-223254111.html

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.