Pizza Deg (Pizza Hut)
Simon Olofsson
Simon Olofsson

Pizza Deg (Pizza Hut)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 2 tsk socker
  • 1 1/4 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk majsmjöl
  • 5,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk vitlökspulver
  • 1/4 tsk lökpulver
  • 3 tsk natriumglutamat (Finns med i originalreceptet med krävs inte)
  • 1 1/2 tsk torrjäst

Beskrivning

    För bakning i brödmaskin:

    Lägg ingredienserna i bunken och tillverka degen som vilken annan deg som helst

    Matberedare:

    Lägg i vatten, socker, salt och olivolja i matberedaren.

    Pulsera för att lösa upp ingredienserna.

    Tillsätt jäst, mjöl, och alla andra torra ingredienser.

    Kör maskinen till den knådat en liten mjuk boll.

    Ta bort degen från maskinen.

    Låt vila täckt med en handduk i ca 45 minuter.

    Degkrok:

    Lägg i vatten, socker, salt och olivolja olja i en skål och lös upp sockret och saltet.

    Tillsätt jäst, mjöl, och alla andra torra ingredienser och knåda till en mjuk men inte alltför klibbig deg (Cirka 8-10 minuter).

    Låt vila, täckt med en kökshandduk  i ca 45 minuter.

    Handknåda:

    Lägg i vatten, socker, salt och olivolja olja i en skål och lös upp sockret och saltet. 

    Tillsätt jäst, mjöl, och alla andra torra ingredienser och knåda till en mjuk men inte alltför klibbig deg (Cirka 8-10 minuter).

    Låt vila, täckt med en kökshandduk  i ca 45 minuter.


    Du kan förvara degen i kyla i en oljad plastpåse i upp till två dagar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.