Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader pizza-varmluft (varmluft med streck under).
Värm riven mozzarella och färskost i en teflonpanna på medellåg värme. Använd en slickepott i böjlig silicon att röra med tills allt smält ihop (se bild ovan).
Blanda mandelmjöl, ägg och vitvinsvinäger i en bunke.
Använd degkrokar eller en gaffel och slickepott för att få ihop degen ordentligt.
Ta olivolja på händerna och tryck ut degen till en rund pizzabotten på bakplåtspapper, den ska bli cirka 25 cm i diameter.
Pricka med en gaffel och grädda i ugnen 10 minuter eller tills gyllene och ta ut.
Bred ett tunt lager tomatsås på pizzan. Fördela osten (Parmesan & riven ost) och grädda 5-10 eller tills osten smält och fått en fin yta.
Smula över oregano. Riv parmaskinkan i bitar och fördela. Toppa med ruccula.
Idag gjorde jag en fantastiskt god pizza. I Stockholm åt jag och tjejerna på Vapiano och då delade jag och Jenny på en pizza med chevre, fikon och massa annat gott
Kvällens pizza toppades med krämig och nötig brieost, parmaskinka, oliver och fikonbalsamicosirap. ) Det blev en stenugnsbakad pizza med ett jättebra resultat
Som lovat kommer här receptet på gårdagens goooda pizza med en massa god "topping". parmaskinka. Pizzan. När pizzorna gräddats klart lägger du på ruccolasallad, parmaskinka och saltar med lite flingsalt
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.