Polkafudge
thomassons-3
thomassons-3

Polkafudge

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 100 g ljus bakchoklad
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1 msk smör
  • 1/2 burk, söt kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl polkagrisar
  • 1 dl minimarshmallows

Beskrivning

    1. Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad

    2. Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker.

    3. Hacka eller mortla polkagrisarna. Vänd ner 2/3 av polkagrisarna i smeten tillsammans med marshmallows.

    4. Bred ut smeten i en folieform, ca 10✖️15 cm, klädd med bakplåtspapper (för 20 bitar). Strö över resten av polkagrisarna.

    5. Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.