Pytt med Blodpudding fläsk, äpple och lingon
karinhenrietta
karinhenrietta

Pytt med Blodpudding fläsk, äpple och lingon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Genom att skära allt i tärningar och steka som en pytt i panna får man en helt annan upplevelse. Det bästa är att man får med allt i varje tugga!
  • 1 kg blodpudding
  • 300 g rimmat stekfläsk i bit
  • 1 gul lök
  • 2 syrliga äpplen
  • olja och smör till stekning
  • 1 msk hel kryddpeppar
  • hackad persilja
  • 2 dl tinade lingon
  • 3 msk strösocker

Beskrivning

    Mortla eller krossa kryddpepparen.
    Hacka löken och fräs den mjuk.
    Skär äpplet i bitar och fräs med löken en kort stund. Äpplet ska fortfarande ha ett tuggmotstånd.
    Ställ åt sidan.
    Skär sidfläsket och blodpuddingen i kuber och stek. Börja med fläsket.
    När fläsket nästan är färdigstekt får blodpudding stekas med.
    Tillsätt lökfräset och kryddpepparen.
    Servera med rårörda lingon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.