Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Spar lite av det gröna att strö över som dekoration. Fräs purjon några minuter i smöret. Riv äpplet och tillsätt detta tillsammans med curryn. Strö över vetemjöl, häll på vatten och tillsätt fiskbuljongtärningen. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter. Rör i creme fraich och nektar. Tillsätt också chutney och räkor. Hetta upp tills såsen är riktigt varm. Garnera med strimlad purjo. Servera med ris.
Koka riset. Krydda med lite cayennepeppar och servera med det nykokta riset. litet. valfritt. Hetta upp olivoljan, tillsätträkor, salt, peppar, curry och hackad vitlök och stek snabt räkornatills de blivit röda, inte längre än 2 minuter. Tillsätt konjak, vittvin och grädde och låt sjuda under 5 minuter. 500 g räkor. 3 dl Jasminris. 2 msk olivolja. 2 skalade vitlöksklyftor. 1 glas vin
Ta bort från plattan och tillsätt ev räkor om du vill att det ska blilite mer lyxigt och matigt. Stek lök i rapsolja på hög medelvärme till den är mjuk och gyllene
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.