Mixa fikon och pekannötter.
Tillsätt kakao, kokosolja, honung och vatten tills du får en jämn smet.
Lägg i en springform 24 cm diameter (för 12 bitar) och toppa med kokosflakes.
Låt stelna i kyl innan servering.
Tips
Det går att byta ut rå kakao, kallrörd honung och kallpressad kokosolja till vanlig kakao/honung/kokosolja men då är den inte längre raw food.
Den smakar fantastisk och den ser ut som en sommarkaka men man kan göra den året runt. Något som också är en jättestor hobby för mig är att träna, därför att det otroligt roligt att baka lite rawfood desserter
1 dl kakao. Mellanmål, Rawfood, Sötsaker 1,5 dl sötmandel. 1 dl kakao. Vem gillar inte kokosbollar. Dessa kan man äta lite oftare och slippa dåligt samvete
Lägg i kakao, kokos, vaniljpulver och salt och kör tills allt är finmalt. Det här är mitt tredje försök med rawfood-kakor och det mest lyckade, får jag nog lov att säga
OBS kakan kan göras nötfri se nedan>. Har nämligen gjort RawFood Cheese-cake med saffran. Ja just det här är receptet till RawFood Cheese Cake med Saffran
Zucchini pasta med raw ostsås. Zucchini pasta med raw ostsås. Raw "Ostsås". (2 portioner). 1 zucchini. Skala långa pasta bitar med hjälp av en potatisskalare
De här söta rawfoodbollarna är en ny version av en gammal favorit – Snickersbars. Jag tänkte att en ask med rawfood praliner skulle kunna ge lite inspiration
Rawfood bollar. 90 gram torkad mango. 1 dl kokoschips10 st. torkade aprikoser3 msk juice. ev. riven kokos. Blanda torkad mango, kokoschips och juice i en skål, låt dra i ca 5 minuter
Jag tycker RawFood är spännande om än extremt – för att kallas Raw får maten ej upphettats till mer än 42 grader, men bara genom att läsa ingredienslistan tycker jag mig bli lite piggare och starkare inför vintern som kommer snart
Mixa nötterna till fint mjöl, tillsätt kakao, avokado sirap och vatten och mixa slätt. Jag fick ett mejl från Johanna som vill ha tips på ett bakverk som hon kunde impa på sina Rawfood kompisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.