30 gram
(eller i runda slängar en näve) torkade gojibär, blötlagda
1-2 urkärnade
medjouldadlar (mängd beroende på hur sött du föredrar det hela), blötlagda
1 tesked
malt vaniljpulver
1-2 teskedar
nymald kardemumma (valfritt)
Beskrivning
Hur gör jag?
1. Lägg de torkade gojibären och urkärnade dadlarna i en skål med ljummet vatten. Låt det dra i ca 2 timmar tills frukten blivit mjuk. När du är klar, sila av blötläggningsvattnet. Lägg frukten som den är i en mixerskål.
2. Skölj och snoppa krusbären. Lägga ner tillsammans med den mixade frukten i mixerskålen. Tillsätt övriga ingredienser till samma skål.
3. Mixa ihop allt tills du fått en jämn kompott. Du ska inte kunna se några fruktskalsrester.
4. Smak av om kompotten är söt nog för dina smaklökar. Om inte, lägger till ytterligare en dadel.
Njut!
Detta recept är fritt från vitt socker, gluten och laktos.
En sån där härligt gammeldags kompott som alla mormorar gjorde när jag var barn (eller åtminstone tror jag att de gjorde det) … Idag blir det rawkrusbärskompott i mitt kök
Jag älskar att göra raw cheesecakes till dessert och fika. De allra flesta blir verkligen imponerade att det är en helt raw och “nyttig” dessert/kaka som de äter
Ett sött och gott rawfoodgodis som alla gillar. Originally posted on Nilla's Kitchen. Det är naturligt sött från dadlar och agave och passar till alla säsonger, men verkligen nu till jul
Jag passade på att göra en fantastiskt god och nyttig Raw choklad hallon cheesecake till fikat. Raw kakao innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel och dessutom är det fullt med bra fetter, protein, järn, magnesium, krom, fosfor och svavel vilket gör det till ett riktigt superfood
) Dadelbollar - nyttigt godis som passar både som raw food mellis eller något gott till fikat. Så här fram på fredagseftermiddagen, med hela härliga helgen framför oss, tänkte jag det passar bra med ett litet godistips, ett nyttigt godistips
Raw bars. Raw bites, såklart. raw bites, raw bars, raw food, ekologiskt, hälsomat. 2msk ekologisk kakao (hade ingen raw kakao, den är mycket godare). 2msk ekologisk kakao (hade ingen raw kakao, den är mycket godare)
Raw Chocolate & Coffee Bliss Balls. Raw Chocolate Bliss Balls. 3 matskedar raw kakao. 4 tablespoons raw cacao. 3 matskedar raw kakao. 4 tablespoons raw cacao
Morotskaka är gott och raw morotskaka är ännu godare. Min favorit kommer från Erica Palmcrantz Aziz klassiska o-kokbok Raw food på svenska, men jag smaksätter den lite annorlunda
Raw randig paté på en ruccolabädd serverad med persiljesås. Raw Randig Paté (ca. Raw Persiljesås (ca. Vi antog då att det var kvarlevor från mitt tidigare leverne och att de skulle ändras till det bättre eftersom jag levde på Raw Food och eftersom jag också precis slutat helt med alkohol
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Jag älskar raw cheesecakes. Raw citroncheescake är en ny favorit helt klart. Rawa cheesecakes är fulla av nyttigheter från alla nötter man använder och kokosoljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.