Raw krusbärskompott
Tastecelebration
Tastecelebration

Raw krusbärskompott

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 liter röda (eller gröna) färska krusbär
  • 30 gram (eller i runda slängar en näve) torkade gojibär, blötlagda
  • 1-2 urkärnade medjouldadlar (mängd beroende på hur sött du föredrar det hela), blötlagda
  • 1 tesked malt vaniljpulver
  • 1-2 teskedar nymald kardemumma (valfritt)

Beskrivning

    Hur gör jag?
    1. Lägg de torkade gojibären och urkärnade dadlarna i en skål med ljummet vatten. Låt det dra i ca 2 timmar tills frukten blivit mjuk. När du är klar, sila av blötläggningsvattnet. Lägg frukten som den är i en mixerskål.
    2. Skölj och snoppa krusbären. Lägga ner tillsammans med den mixade frukten i mixerskålen. Tillsätt övriga ingredienser till samma skål.
    3. Mixa ihop allt tills du fått en jämn kompott. Du ska inte kunna se några fruktskalsrester.
    4. Smak av om kompotten är söt nog för dina smaklökar. Om inte, lägger till ytterligare en dadel.
    Njut!

    Detta recept är fritt från vitt socker, gluten och laktos.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.