1 dl
whisky (ej rökig om du inte gillar rökiga russin) ex. irländsk Bushmills
eller
1 dl
rom
socker efter behov och smak
ett uns vaniljsocker
Beskrivning
Lägg russinen i en skål eller glasburk och häll över whiskyn/romen.
Alkoholen ska knappt täcka russinen.
Smaka ev av med valfritt socker och vaniljsocker.
Låt stå ett dygn eller över natten i kylen att marinera.
De marinerade russinen håller sig flera veckor i kylen
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. Lös jästen i det ljumma vattnet och blanda i alla ingredienserna utom russin och nötter, blanda i dessa när degen är fast och fin
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna
Den lilla tanten i mig är svag för romrussin. (barnvarianten kan vara vaniljglass rörd med russin och en alternativ vuxenvariant är glassen rörd med rom…)
Testade att baka russin och solrosbrödet som ni ser resultatet av ovan. Jag blötlade russinen i kallt vatten samtidigt som jag gjorde skållningen, men det är beroende på hur man vill ha det
Jag har dock inte varit så förtjust i den mörka chokladen, så idag bestämde jag mig för att göra mina egna med mandelmassa från Odense, Rom-Russinfyllning med en hint av vanilj och badade i halvljus/mörk choklad
Peter 9 Linnéa 9russin och solrosAnnons. 9russin och. Var på bok- och biblioteksmässan i torsdags och fick en surdeg av martin som gör bloggen pain de martin
Oj oj vad god denna marinad är. Jag hade en bit biff i frysen och tänkte jag kunde möra upp den med någon god marinad och kom genast att tänka på denna
Den bör åtminstone köras i 10-15 minutter i maskin,mot slutet tillsätts russin( Du kan även använda chokladbitar typ mjölk / daim eller något annat gott istället för russin. * 200 g russin
Kommentarer
jari.bievagon
Hemma det låter gott,måste prova.
Logga in eller Registrera för att kommentera.