Skala och skär upp sötpotatis, potatis och morötter i ganska små bitar. Ångkoka dem i 10-12 min. Har man ingen ångkokare går det bra att ugnsbaka eller koka.
Blanda ner gräslök och lite smör. Servera med hummus och spenat.
Servera medhummusoch spenat. Blanda ner gräslökoch lite smör. Hackad gräslök efter smak. Skala och skär upp sötpotatis, potatis och morötter i ganska små bitar
Servera laxen medrotfrukterna, hummusenoch salladen. Rotfrukterna. Lägg laxfiléer i en ugnsform, salta och droppa över rökaromen och blanda med händerna så hela filéerna täcks av rökaromen och salt
Den andra ”hummusen” som jag gillar att ha till rotfrukterna är den gjord på avokado och kikärter. Då kan dem bara plocka ut dem rotfrukterna dem gillar och så är alla runt middagsbordet nöjda
Mixa kikärtor (avrunna) tillsammans med soltorkade tomater. Så vi brukar ha en ståendes i kylskåpet och så är det bara att ta fram den när man är sugen på lite hemmagjord hummus
Servera rotfrukternaoch kikärterna på en bädd av ruccola med aioli ringlad över. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Färsen smaksattes med parmesan ochgräslökoch biffarna blev hur saftiga och goda som helst. Tomater passar visst fint ihop med alla sorters lök, även gräslök
Fyll den medhummus, fetaost, avokado och rödlök. n och ser film just nu, medans jag smygbloggar. det enda som är bra med den månaden, är att den är kort
Kikärtor är en av mina favoriter och jag använder dem gärna i sallad, använder dem till pizzabotten, pajdeg eller mixar dem till biffar med lite annat gott innehåll (ägg, kryddor och annan smaksättning)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.