Sötpotatissoppa med chili och ingefära
annagl
annagl

Sötpotatissoppa med chili och ingefära

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner:
  • 1000 g Sötpotatis
  • 600 g Vanliga morötter
  • 1 st Purjolök
  • 2 st Chilipeppar Röd
  • 4 st klyftor Vitlök Färsk
  • 2 msk Färsk ingefära
  • 2 msk Olivolja
  • 8 dl Kokosmjölk
  • 2 dl Vatten
  • 4 msk Grönsaksfond Buljong
  • 2 st Lime
  • 1 krm Svartpeppar Malen

Beskrivning

    1. Skala och tärna sötpotatis och morötter.

    2. Skölj och strimla purjolök och chili.

    3. Skala och riv vitlök och ingefära.

    4. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Lägg på ett lock och låt soppan småkoka i 20–30 minuter.

    5. Mixa soppan slät och smaka av med limesaft, salt och peppar.

    6. Toppa med rivet limeskal, chili- och kokosflingor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.