Smält sockret till en gyllenbrun karamell, tillsätt nötterna,rör om så att alla nötterna täcks av karamellen. Ringla över rikligt med smör så att nötterna lätt separerar från varandra. Häll upp på ett bakplåtspapper,strö över havssalt och låt svalna, förvara i lufttätt burk
Något som jag använder nästan alltid i sallader är nötter och de här är helt fantastiskt goda, jag inspirerades av ett recept från systrarna von Sydows bok, kunde som vanligt inte hålla mig från att ändra lite men smaken av kanel och muscovadosocker är helt oslagbar – kunde inte sluta äta nötterna
BRIETÅRTA MED KARAMELLISERADENÖTTER & HONUNGIngredienser. Honungen och nötterna fick koka ihop tills det blev en lite trögflytande massa i en torr stekpanna och sen hällde jag alltsammans över brieosten innan den åkte in i ugnen
Och tadaaaaa, det blev en tryffeltårta med sötsaltanötter och gudars så god den blev. Vill man kan man skippa nötterna och bara pudra lite kakao över tårtan, gott det också, men jag tycker om när det mjuka, lena möter det hårda knapriga
Karamelliseradenötter. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret. KaramelliseradenötterSmält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg
200 g rostade nötter. 200 g karamelliseradenötter, hackade. Karamelliseradenötter85 g strösocker 25 g vatten [2 msk] 200 g rostade nötter 25 g smör. Chokladfudge500 g mjölkchoklad 50 g smör 390 g kondenserad mjölk sötad [1 burk] 2 g salt [0,25 tsk] 200 g karamelliseradenötter, hackade
En No Bake Paj med en botten av Hasselnötter och choklad Cookies som mixats i en matberedare, fylld med karamelliserade äppelskivor och mjölkchoklad ganache( Marabou Helnöt)
Den här gången tänkte jag i alla fall "piffa upp" den lite och då fick den karamelliseradenötter i smeten som ger lite crunch, lime i frostingen så den blev riktigt fräsch och morotschips som dekoration, vilket är en supersnygg detalj men riktigt goda med
Kanderade nötter. Hacka nötterna. Häll i nötterna och rör runt en liten stund tlls de är helt blanka. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna
Till desserter är det tacksamt att använda frukt så i veckan kokade jag päron i en kryddig lag och serverade dem med chokladgrädde och karamelliseradenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.