Sötsur fläskytterfilé med ris
catrineyngbro
catrineyngbro

Sötsur fläskytterfilé med ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Sötsur fläskytterfilé med ris
  • 4 portioner
  • Tillagningstid ca 40 minuter
  • 4 portioner ris, gärna jasminris
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färs ingefära
  • 2 röd paprikor
  • 250 g pak choi
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk brun farinsocker
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 1/2 dl vatten

Beskrivning

    Koka riset.
    Skär fläskytterfilé i mindre bitar eller strimlor. Skala morot och vitlök. Skär morötterna i mindre bitar och hacka vitlöken. Skär paprika och pak choi i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och bryn fläskytterfilén i omgångar och ställ åt sidan. Fräs morötterna i någon minut och tillsätt sedan vitlök och ingefära och fräs i ca 1 minut. Tillsätt paprika och pak choi och fräs ytterligare i några minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan och fräs i ca 2 minuter. Blanda samman tomatpuré, farinsocker, soja, vinäger, sambal oelek och pressa över saft från en lime. Tillsätt vattnet och rör om. Häll såsen ner i pannan och blanda. Låt puttra i någon minut. Servera med riset.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.