Koka riset.
Skär fläskytterfilé i mindre bitar eller strimlor. Skala morot och vitlök. Skär morötterna i mindre bitar och hacka vitlöken. Skär paprika och pak choi i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och bryn fläskytterfilén i omgångar och ställ åt sidan. Fräs morötterna i någon minut och tillsätt sedan vitlök och ingefära och fräs i ca 1 minut. Tillsätt paprika och pak choi och fräs ytterligare i några minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan och fräs i ca 2 minuter. Blanda samman tomatpuré, farinsocker, soja, vinäger, sambal oelek och pressa över saft från en lime. Tillsätt vattnet och rör om. Häll såsen ner i pannan och blanda. Låt puttra i någon minut. Servera med riset.
Koka riset enligt anvisningar. 500 g sötsur sås t ex Uncle Ben´s. 1 portion ris. Stek upp qournbitarna (som här används istället för kyckling) och häll på såsen, låt småputtra några minuter
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.