1 tsk
chiliflakes eller tabasco eller valfri het hackad chili eller het chilisås eller sambal oelek efter smak
4 msk
tomatpuré
2 msk
strösocker
2 msk
vitvinsvinäger
2 dl
vatten
0,5 tsk
salt
2 röda
paprikor
1 halv
färsk ananas (går också bra med burkananas i skivor)
2 gula
lökar
Beskrivning
Skär paprikan i tärningar ca 2x2 cm stora bitar
Skär ananasen i 2x2 cm kuber.
Skär löken i grova tärningar.
Fräs grönsakerna lite i lite olja.
Lägg över in en skål efter hand.
Blanda alla ingredienser till såsen: pressad vitlök, maizena, tomatketchup, chili, tomatpuré, socker, vinäger, vatten och salt. Vispa ihop och koka upp. Rör då och då.
Slå såsen över grönsakerna och servera
Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används till dippsås
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ketchup 1 dl Äppelcidervinäger 1 1/2 dl vatten 1 msk Japansk soja 1 msk maizena eller potatismjöl
En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk. Sås. Blanda under tiden ingredienserna till såsen i en kastrull och låt det koka upp under omrörning
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsursås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.